Actualitat

Els bombers cobriran totes les emergències malgrat la vaga

SEGREcom
25-06-2014
  • Els bombers cobriran totes les emergències malgrat la vaga

"No deixarem d'atendre cap emergència", asseguren els bombers lleidatans malgrat la vaga indefinida que mantenen des de la setmana passada per protestar per les retallades de personal que asseguren que pateix el cos de Bombers de la Generalitat. La reivindicació laboral està convocada pels sindicats UGT, CCOO i CATAC per protestar contra el decret del govern català que els obliga a incrementar la jornada laboral en 102 hores a l'any (30 corresponen a la campanya de l'estiu) per suplir la falta d'efectius. A les comarques de Lleida hi ha 250 funcionaris dels Bombers.

Joan Biescas, de CCOO, va assegurar ahir que "és una vaga simbòlica perquè els serveis mínims decretats es corresponen a les persones que hi ha de guàrdia".

Al parc de Lleida, per exemple, en cada torn de 24 hores hi ha destinat un mínim de nou bombers.

Així mateix, els sindicats calculen que vuit de cada deu parcs tenen falta d'efectius.

En aquest sentit, la Generalitat va establir la setmana passada uns serveis mínims que els sindicats, UGT, CATAC i CCOO, consideren que suposen gairebé el 95 per cent del servei, per la qual cosa la vaga pràcticament no té efectes. Aquests serveis mínims es corresponen amb els mínims dels torns assignats a cada parc i a més inclouen totes les guàrdies de reforç de 10 hores durant la campanya d'estiu.

Per la seua part, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va defensar l'increment de les hores de treball dels bombers per la necessitat de donar qualitat a aquest servei bàsic davant de la falta d'efectius i la impossibilitat de convocar noves promocions d'agents.

"més simbòlica que real"

Apunten que la protesta "és més simbòlica que real" perquè els serveis mínims són del 95%

Comparteix

Altres notícies del dia