Actualitat

Els metges veuen nocius per a la salut els actuals horaris

SEGREcom
14-03-2015
  • Els metges veuen nocius per a la salut els actuals horaris

Metges especialistes en el son reunits a la Llotja van recomanar ahir un canvi profund dels horaris espanyols per conciliar l'horari natural del sol amb la vida social i laboral dels ciutadans. L'objectiu és canviar la tendència actual de privació del son -els estudis apunten que dormim de mitjana unes 6 hores, insuficients per aixecar-se descansat l'endemà- i lluitar contra les malalties que se'n deriven. Sobre aquest tema van debatre uns 200 professionals que estan reunits a Lleida des de dijous i fins avui en la XXIII Reunió Anual de la Societat Espanyola de Son.

Un dels ponents, Juan Antonio Madrid Pérez, professor de la Universitat de Múrcia, va assegurar que seria recomanable que a Espanya es prengués la decisió política de col·locar-se al fus horari que ens correspon (una hora menys, com al Regne Unit i Portugal) i a partir d'aquí regularitzar els horaris en tots els àmbits socials i laborals amb l'objectiu d'adaptar-se a les hores solars, és a dir, aixecar-nos abans i ficar-se al llit més aviat.

En aquest canvi d'hàbits jugaria un paper important la programació del prime time televisiu. Per aquesta raó, un dels ponents de la sessió va ser el lleidatà Tatxo Benet, fundador de Mediapro, que va afirmar que la televisió s'adaptarà als hàbits de la ciutadania i no al revés. "Un canvi només a la televisió tindria molt poc impacte. Primer cal canviar els horaris en les empreses, les escoles, etc., circumstància que sí que tindria un impacte real, i posteriorment la televisió buscaria la seua màxima audiència en horaris més primerencs", va afirmar. El congrés del son es tancarà avui amb una ponència sobre son i càncer.

malalties

Dormir poc i malament pot desencadenar malalties cardiovasculars i neurològiques

Comparteix

Altres notícies del dia