Actualitat

Els ramaders eleven al Govern el manifest contra el cànon de l'aigua

SEGREcom
09-01-2015
  • Els ramaders eleven al Govern el manifest contra el cànon de l'aigua

Les organitzacions agràries i ramaderes que per segon any consecutiu s'han oposat al cobrament del cànon de l'aigua a les granges ultimen el manifest que presentaran davant de les conselleries de Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura per començar a negociar la retirada d'aquesta iniciativa, que en principi, i segons els plans del Govern, sols ha d'afectar les explotacions més grans, encara que el sector assegura que en els pròxims exercicis s'aplicaria a totes.

Els ramaders mantenen que han de quedar exempts d'aquest "impost" que la Generalitat els vol imposar, ja que la seua activitat no requereix cap servei de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'entitat que s'encarrega de recaptar aquest gravamen. Per la seua part, la conselleria de Territori ha assegurat en les últimes setmanes que "no s'entendria" que l'activitat ramadera quedés exempta d'aquesta taxa quan "tothom la paga".

La negociació entre les dos parts coincidirà amb el tràmit parlamentari dels Pressupostos de l'any 2015, encara que les organitzacions agràries ja han anunciat que estan disposades a declarar-se insubmises.

D'altra banda, la conselleria d'Agricultura va informar ahir que ha establert el caràcter obligatori de la utilització de l'aplicació informàtica de gestió de dejeccions ramaderes i nitrogen (GDN) per a la redacció d'aquests plans de gestió, amb la qual cosa es pretén guanyar en agilitat.

L'ordre estableix un període transitori d'un mes per a la plena obligatorietat en l'ús de l'aplicació GDN, pel qual a partir del 6 de febrer del 2015 els plans de gestió de dejeccions ramaderes que es presentin a l'administració han d'haver estat elaborats mitjançant aquesta eina informàtica.

pressupostos

La negociació coincidirà amb el tràmit parlamentari dels nous comptes catalans

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta