Actualitat

Els turistes omplen el Pirineu, i les cases rurals, completes també al pla

SEGREcom
17-08-2014
  • Els turistes omplen el Pirineu, i les cases rurals, completes també al pla

Els turistes han omplert el Pirineu durant aquest pont d'agost. Molts hotels han penjat el cartell de complet i la mitjana d'ocupació als establiments de les zones turístiques ronda el 90 i el 95 per cent. Aquestes xifres compensen els resultats del mes de juliol i de la primera quinzena d'agost que, malgrat no ser dolents, han sigut més fluixos del que es preveia. El temps ha afavorit l'afluència (malgrat les baixes temperatures i núvols en alguns punts) i sobretot ho han fet també les nombroses festes majors, en les quals cada vegada participen més turistes i estiuejants. El president de la Federació d'Hostaleria, Juan Antonio Serrano, va explicar que aquest any el pont dura un dia menys que el 2013 i això pot incrementar l'ocupació. Pel que fa al turisme rural, el portaveu del sector, Josep Lluís Farrero, va assenyalar que l'ocupació mitjana pel pont és del 90 per cent i que al Pallars Jussà i les Garrigues totes les cases de pagès han penjat el cartell de complet. A la Ribagorça i el Sobirà estan al 90 per cent i a Aran, entre el 80 i el 85.

Malgrat tot, Serrano i Farrero van coincidir en la necessitat d'incentivar el turisme d'interior i van demanar més esforç institucional en aquesta línia. Per Farrero, "cal impulsar la internacionalització del turisme rural. En l'europeu tenim un gran potencial, encara que no s'ha d'oblidar que el principal client és català i espanyol". Serrano, al seu torn, va demanar un pla per a l'impuls del turisme d'interior, dotat de pressupost, ja que "és l'única indústria" en bona part del Pirineu. "Cal articular una planificació més enllà de les especialitats que s'impulsen ara com el turisme esportiu, el familiar o el gastronòmic", va assenyalar.

Pel que fa al turisme actiu, el portaveu al Sobirà, Florido Dolcet, va destacar l'afluència de clients i va dir que aquest pont "hem tingut un 80 per cent de producció". "La sensació al Sobirà és que hi ha hagut un ple."

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta