Actualitat

Escasses subvencions per a Lleida

SEGREcom
19-08-2015
  • Escasses subvencions per a Lleida

L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del departament de Cultura de la Generalitat ha atorgat el primer semestre del 2015 (entre l'1 de gener i el 30 de juliol) ajuts per valor de 8,4 milions d'euros a empreses i entitats del sector cultural fins al 2017. D'aquests, només poc més de 130.000 € corresponen a subvencions destinades a empreses i entitats de Lleida, segons les dades de l'ICEC.

En concret, en l'apartat de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals, mostres i cicles audiovisuals les entitats i empreses que van comptar amb ajuts van ser la Paeria de Lleida per a l'organització de la 19 edició d'Animac (22.000 €); l'associació Mostremp, Amics del Cinema de Tremp per a la quarta edició de Mostremp (1.472 €) -la cinquena edició és aquest cap de setmana; el Centre Llatinoamericà de Lleida per a la 21 Mostra de Cinema Llatinoamericà (12.240 €) i CEP Cultura i Entorn del Pirineu per a la novena edició de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus (5.600 €).

Pel que es refereix a l'apartat de subvencions a la producció de muntatges teatrals concrets de caràcter professional, s'ha concedit una ajuda de 53.818 euros a La Baldufa i una altra de 27.655 € a Les Antonietes Teatre, que malgrat comptar amb les arrels lleidatanes d'Annabel Castan, pràcticament duu a terme tota la seua producció a Barcelona. Respecte a la modernització de llibreries, Punt de Llibre va rebre 580 € per a l'actualització del web i finalment, en l'apartat d'ajuts a plans editorials, l'ICEC va concedir 7.459 euros a Pagès Editors per a Nau de l'Esperança i Miquel Santaló, biografia.

En aquest document no figuren certàmens com la Fira de Titelles de Lleida, l'ajuda de la qual ha vingut aquest any per part de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) o FiraTàrrega, que se celebra al setembre.

A tot Catalunya, la principal subvenció ha sigut per a l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) amb 1.130.000 € entre les temporades 2014-2015 i 2015-2016. Algunes de les produccions poden veure's habitualment a Lleida com el tradicional Festival de Valsos i Danses, que té lloc habitualment a l'Auditori Enric Granados en el marc dels concerts de Nadal, quan acostuma a penjar el cartell d'entrades esgotades. Per sectors, el que més ajuda ha rebut és el de les arts escèniques, amb gairebé la meitat del pressupost, al voltant de 4,2 milions d'euros fins al 2017. En aquest sentit, encapçalen el rànquing a parts iguals el Servei de l'Espectacle Focus, Serveis Escènics Romea, Dagoll Dagom, La Perla 28 i Bitò Produccions, totes amb 371.250 euros de subvenció.

ajuts

Menys d'una desena de projectes de Lleida entre els més de 250 subvencionats

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta