Actualitat

Estudien prohibir el pas de camions per la N-240

Segre
16-10-2013
  • Peatge
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu d'un peatge.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va avançar dilluns, a Girona, que el departament que dirigeix estudia prohibir el pas de camions per la N-240 entre Montblanc i Lleida per la seua alta perillositat i desviar el trànsit pesant per l'autopista AP-2. Vila, que fa dos setmanes va anunciar, en una visita a Sort, que negocia amb Foment l'alliberament del peatge de l'autopista en aquest tram, va assenyalar que la Generalitat podria aplicar a Lleida el model que ha adoptat a la carretera N-II a Girona. Des del mes d'abril, els camions no poden passar pel tram de la N-II de Girona, també altament perillós, i són desviats, en aquest cas, per l'AP-7.

Govern central i Generalitat van arribar a un acord amb la concessionària Abertis per bonificar el peatge que han de pagar els camions amb rebaixes del 35 al 50%, segons els casos. Vila es va mostrar molt satisfet amb el funcionament de la prohibició a la N-II a Girona i va dir que el primer mes, l'autopista havia registrat el pas de fins a 100.000 vehicles pesants més. Actualment, els camions paguen 23,35 euros de peatge entre Lleida i Tarragona i 9,95 euros al tram entre Lleida i Montblanc.

La mesura que estudia la conselleria, paral·lela a la negociació per alliberar el peatge de l'autopista, es podria aplicar en dos de les vies actualment amb més alta sinistralitat, la N-240 a Lleida i la N-340 a Tarragona.

L'alliberament del peatge és la mesura més defensada en els últims anys per les entitats locals i les associacions tant de Tarragona com de Lleida per reduir la perillositat. Des del 2010 hi ha hagut a la N-240 entre les Borges Blanques i Lleida 17 víctimes mortals en accident. L'últim sinistre es va registrar al setembre a l'altura de les Borges i va causar la mort de dos veïns de Lleida, cosa que va encendre encara més les reivindicacions dels alcaldes.

D'altra banda, l'autovia entre Tarragona i Lleida (A-27) només compta amb 7,8 quilòmetres construïts entre Tarragona i el Morell.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta