Actualitat

Festes de la Tardor al Turó

SEGREcom
19-09-2014
  • Festes de la Tardor al Turó

El centre històric de Lleida i el Turó de la Seu Vella seran els grans protagonistes de la pròxima edició de les Festes de la Tardor, del 26 al 29 de setembre. La plaça de la Sardana del principal monument lleidatà acollirà les dos revetlles del dissabte 27 (amb Lax'n'Busto i El Petit de Cal Eril) i del diumenge 28 (amb La Pegatina i Oques Grasses), mentre que places del centre històric com la del Dipòsit o espais com la pista al costat de la Panera també es convertiran en escenaris de revetlles i activitats musicals.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presentar ahir el programa de festes, que compta amb una altra novetat destacada: els tradicionals focs artificials se substituiran el dilluns 29 per un singular piromusical en plena canalització del Segre. L'espectacle, centrat a la passarel·la del Liceu Escolar, es podrà contemplar en un espai que abraça des del pont Vell fins al de la Universitat i que la Paeria calcula que podrà acollir unes 60.000 persones. El popular Mag Lari serà el divendres 26 el pregoner d'unes festes que aquest any traslladaran la ubicació de les firetes a un espai de l'avinguda Josep Tarradellas annex al pont de Príncep de Viana. Ros, que va presentar el programa acompanyat dels regidors de Cultura, Turisme i Esports, així com de l'artista autor del cartell, el lleidatà Josep Maria Cazares, va assenyalar que el pressupost és de 150.000 euros, deu mil més que l'any passat.

Fèlix Larrosa, com a regidor responsable del centre històric, va comentar que "aquestes festes permetran redescobrir racons del cor de la ciutat que han estat objecte de transformacions".

L'edil de Cultura, Montse Parra, va recordar també la programació de la Llotja i l'Auditori Enric Granados, que se suma al cartell d'actes, i el regidor d'Esports, Txema Alonso, va remarcar que també s'han previst un total de disset activitats esportives.


PROGRAMA OFICIAL


 

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?