Actualitat

Festes de Maig de primera

SEGREcom
10-05-2014
  • Festes de Maig de primera

Si la cultura popular, amb Lo Marraco al capdavant, va donar dijous la benvinguda a la festa major de maig de Lleida, ahir tocava el torn a la inauguració oficial i els actes institucionals. El lingüista i matemàtic de Bellvís Sebastià Serrano va ser l'encarregat de llegir el pregó inaugural en un atapeït Saló de Plens de la Paeria, en un acte en el qual també va tenir lloc la proclamació de les deu pubilles d'aquest any i es van entregar les 22 Medalles i Plaques de la ciutat a personalitats i institucions destacades com Mercè Freixinet, Manuel Lladonosa o el pare Francesc Gamissans, entre d'altres. En el seu discurs, Serrano va assenyalar que "Lleida és el resultat d'una adaptació prodigiosa al territori". El lingüista va fer un repàs a la seua "vinculació emocional amb una ciutat en la qual vaig estudiar, vaig conèixer companys com Víctor Siurana i em va acollir amb els braços oberts". L'acte va estar precedit pel concert de la Banda Municipal de Lleida a la plaça Paeria. Però la festa major no comença si l'olor de pólvora i el color dels focs artificials no il·luminen el cel de la ciutat, amb la Seu Vella de fons. A les 22.05 h, el marge esquerre del riu Segre "va esclatar" amb l'imprescindible castell de focs artificials. Això sí, la ciutat vivia ambient de festes des del matí, quan es van celebrar diverses activitats esportives. A la tarda, els balls folklòrics van prendre la plaça Sant Joan amb les demostracions de la Casa d'Andalusia i la Casa d'Aragó, mentre que els més tabolaires es divertien amb el correbars de La Sirollada.

Durant les festes, nit i música són pràcticament sinònims. Un Auditori pràcticament ple acollia l'inici de la gira de l'últim treball d'Els Amics de les Arts, amb Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure, davant d'un públic entregat des del primer moment, corejant i ballant les seues cançons. Més tard, a la plaça Ricard Viñes, actuaven els lleidatans Renaldo & Clara.

Després va arribar el torn de les revetlles, amb La nit de la Ràdio de Los 40 Principales i les actuacions en directe d'Ernest Codina, Adrià Ortega i Roger Carandell, seguits d'una sessió de hip-hop, que al principi incloïa l'actuació del raper Pablo Hasél, suspesa arran de les crítiques. Spring Riot, La Familia Torelli o Ponent Roots Selectors eren altres dels noms previstos.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta