Actualitat

FiraTàrrega prepara la inauguració

SEGREcom
12-08-2014
  • FiraTàrrega prepara la inauguració

FiraTàrrega va començar ahir la residència a la capital de l'Urgell de l'espectacle de producció pròpia La ira de los peces. Es tracta del muntatge inaugural de la fira, encara que no es representarà fins al segon dia, el 12 de setembre, per no coincidir amb la V de la Diada. El director artístic de La Patriótico Interesante, Ignacio Achurra, dirigeix la companyia creada especialment per a l'ocasió i formada pel seu equip de confiança, així com per nou actors escollits a partir d'una audició convocada per FiraTàrrega i a la qual es van presentar unes 450 persones.

Achurra va explicar que La ira de los peces és "un espectacle de teatre de gran format amb una banda de música en directe que pretén divertir el públic al mateix temps que el fa reflexionar sobre el moment històric que viu Catalunya, la commemoración del Tricentenari, a partir d'una història que explica el conflicte entre dos cultures". Per a Achurra, comptar a l'espectacle amb nou persones alienes a la seua companyia representa "un gran desafiament".

Fins a l'11 de setembre, quan començarà FiraTàrrega, tindrà lloc la residència d'aquest espectacle a la ciutat. A banda de la part artística, ahir ja es podia veure la resta de l'equip treballant en el muntatge de l'escenari, en el qual s'instal·larà un gran vaixell. En la construcció col·laboren professors i alumnes del centre de formació La Solana de Tàrrega.

Comparteix

Altres notícies del dia