Actualitat

Fiscalia porta a judici l'apunyalador neonazi per una agressió a la presó

a. guerrero
01-09-2015
  • Fiscalia porta a judici l'apunyalador neonazi per una agressió a la presó

Alejandro Ruiz Vidal, el jove neonazi que el setembre de l'any passat va apunyalar cinc persones als carrers de la ciutat, serà jutjat a l'octubre per primera vegada a Lleida. El riojà s'enfronta a un judici de faltes per un dels altercats que ha protagonitzat l'últim any al Centre Penitenciari Ponent. A la presó, Ruiz Vidal ha hagut de ser aïllat en diverses ocasions a causa de la seua mala conducta.

A començaments del mes d'octubre, pocs dies després d'ingressar preventivament, va agredir el company de cel·la i va lesionar un funcionari que va intentar repel·lir l'altercat. Pel que sembla, el processat li havia deixat vint euros a un company però aquest no els hi va tornar. Per això, segons el que va explicar Ruiz a la direcció del centre, li va robar unes sabatilles esportives i li va clavar una pallissa.

Sols un mes després, va apallissar presumptament un altre reclús d'origen xinès que va haver de ser evacuat a l'hospital Arnau de Vilanova. Pel que sembla, Ruiz havia demanat al seu company que no utilitzés el lavabo. Tanmateix, el pres xinès no va fer cas a l'apunyalador i aquest el va atacar. Va ser aïllat durant tres mesos en el DERT (Departament Especial de Règim Tancat) al ser "altament perillós". La celebració d'aquest judici és, amb tota probabilitat, el motiu pel qual Ruiz Vidal no ha estat traslladat a la presó de Logronyo després d'acceptar-lo el Jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida (que porta el cas dels apunyalaments) i Fiscalia.

Tant jutge com fiscal van assegurar que "no hi ha cap impediment" perquè l'acusat estigui a la presó de la capital de la Rioja, d'on és originari i on resideix la seua família, que podria visitar-lo més assíduament. No obstant, i malgrat que l'autorització ja és ferma, de moment continua reclòs a la presó de Ponent, a l'espera que Institucions Penitenciàries porti a terme el trasllat.

Ruiz Vidal també serà jutjat en els pròxims mesos pel segon altercat a la presó. Quant al judici pels apunyalaments racistes, encara no s'ha fixat una data perquè la causa es troba en fase d'instrucció. I també serà jutjat per haver amenaçat de mort per carta des de la presó un company de Medicina per declarar contra ell.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta