Actualitat

Genis de la robòtica escolar

SEGREcom
22-02-2015
  • Genis de la robòtica escolar

Existeixen els petits genis de la robòtica? Fins a 240 alumnes de 19 escoles i instituts de la província de Lleida, Fraga i Barcelona van demostrar ahir al Campus de Cappont que sí, que existeixen nens i adolescents molt interessats per la tecnologia i capaços de crear i posar en marxa robots. I ho van fer participant en la quarta edició de la First Lego League de Lleida, una competició que busca promoure la ciència i la tecnologia entre els més petits. Dedicada aquest any al disseny de propostes per al futur de l'educació, cada un dels 25 equips participants (amb un màxim de 10 alumnes d'entre nou i 16 anys) va haver de presentar un projecte científic amb la seua solució innovadora ideada (entre les propostes, un exosquelet per aprendre a tocar instruments o un mètode per ensenyar matemàtiques a persones grans) i, en la part pràctica, completar una sèrie de missions amb el robot fabricat per ells mateixos. "A més, el jurat també té en compte els valors del treball en equip i la competició amistosa", va apuntar Fernando Guirado, director d'organització de la First Lego League a Lleida.

Al final de la jornada, el primer premi va ser per a l'equip Almetronix, de l'institut d'Almenar, i el segon per a Pitalegorics, d'Els Planells d'Artesa de Segre. Tots dos participaran al març en la fase estatal que se celebrarà a les Canàries. "Els centres educatius ens diuen que cada vegada veuen més interès i que amb el certamen està augmentant el nombre d'alumnes que opten per cursar l'assignatura de tecnologia", va afirmar Guirado. De fet, en el concurs ahir van participar una desena d'equips més que en la primera edició.

Però no només ells van gaudir del certamen. També les més mil persones que es calcula que van passar pel campus i que van participar en alguna de les activitats complementàries com tallers de robòtica, circuit de motos o ludoteca de Lego.

Comparteix

Altres notícies del dia