Actualitat

GlobaLleida estrena la seua societat d'inversió amb 650.000 euros per a projectes innovadors

SEGREcom
21-02-2015
  • GlobaLleida estrena la seua societat d'inversió amb 650.000 euros per a projectes innovadors

El president de Repsol i GlobaLleida, Antoni Brufau, va presentar ahir a la Seu Vella la societat d'inversió GlobaLleida Inversions SA, que arranca amb un pressupost inicial de 650.000 euros, aportat entre deu empreses i particulars de Lleida, entre aquests Grup SEGRE. En el transcurs de l'acte, conduït pel subdirector de Lleida Televisió, Santi Roig, Brufau va explicar que l'objectiu de la societat és vincular la inversió privada a projectes d'alt potencial de creixement associats al territori, majoritàriament d'emprenedors. Va reconèixer que el capital d'entrada és inferior al que es preveia i va animar els empresaris a invertir-hi. "Estic segur que el projecte creixerà i amb això aconseguirem retenir el talent al territori", va dir, i va afegir que "aquestes deu empreses podien haver invertit en altres societats però han decidit fer-ho aquí perquè aposten per Lleida".

Per la seua part, el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró, va explicar que van impulsar aquest pla per oferir finançament als negocis que vulguin consolidar-se, ja que Lleida era l'única província que no comptava amb una societat d'aquestes característiques. GlobaLleida serà l'encarregat de detectar les iniciatives susceptibles de ser finançades per la societat. Els inversors aportaran entre 25.000 i 50.000 euros per projecte (mai més d'un 30% del total del pressupost per minimitzar el risc) i vendran les seues accions després d'uns tres anys.

En relació amb GlobaLleida, Brufau va precisar que no s'han aconseguit els objectius inicials, però va destacar que el projecte va nàixer en una conjuntura econòmica més favorable i que tenint en compte les circumstàncies han tingut èxit amb la creació de noves empreses.

L'alcalde, Àngel Ros, va destacar els èxits aconseguits pel consorci en l'aposta per l'emprenedoria, mentre que el president de la Diputació, Joan Reñé, va lloar el potencial dels emprenedors de la província. A més, la resta de patrons de GlobaLleida, el rector de la UdL Roberto Fernández i els presidents de les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, Joan Simó i Delfí Robinat, respectivament, i el president executiu de GlobaLleida, Ramon Roca, van lloar la importància que aquesta nova societat suposa per a Lleida.

risc

Els inversors no tindran més del 30% d'accions dels projectes per reduir riscos

Comparteix

Altres notícies del dia