Actualitat
Google beca amb 5.500 dòlars els projectes de tres alumnes de la UdL
La multinacional Google ha becat tres estudiants de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL) perquè desenvolupin els seus projectes sobre innovacions tecnològiques vinculades al Liquid Galaxy Lab del parc científic de Gardeny, un conjunt de pantalles que permeten navegar de manera interactiva i immersiva per tot el món a través dels continguts de Google Earth. Marc González, Ismael Arroyo i Carlos de Dios rebran cada un 5.500 dòlars per continuar els seus projectes durant tres mesos en aquestes instal·lacions. El gegant d'internet només ha concedit una dotzena de beques a tot l'Estat, tres de les quals als estudiants lleidatans, segons va destacar Andreu Ibáñez, responsable de la firma Ponent 2002. A tot el món n'ha concedit 1.200, a les quals es van presentar 25.000 persones.
El projecte de Marc González, que està acabant el màster d'enginyeria informàtica, consisteix a crear amb el Liquid Galaxy i la plataforma Interactive Space un entorn en el qual els usuaris puguin interactuar amb les pantalles i una maqueta de la Lluna i anar movent-se virtualment pel planeta donant ordres verbals a un mòbil o tauleta amb tecnologia de reconeixement de veu. L'estudiant explica que aquest projecte es podria utilitzar en una exposició emmarcada en l'Any Oró en honor del científic lleidatà Joan Oró, que va treballar a la NASA.
Carlos de Dios està a punt d'acabar la carrera i treballa en la incorporació de videotrucades al Liquid Galaxy, tecnologia que podria tenir aplicacions pràctiques en empreses o museus, indica.
I el tercer becat, Ismael Arroyo, ho és per partida doble, ja que l'any passat també en va obtenir una. El seu projecte és més tècnic i destinat a administradors i consisteix a crear un programa que estudia el rendiment del Liquid Galaxy amb l'Street View. Arroyo viatjarà a Sydney per presentar un article del seu doctorat i després s'instal·larà durant tres mesos a Nova York.
Tots tres estan orgullosos d'haver aconseguit aquesta beca per les portes que els obre. "Poder posar-ho en el currículum és molt important", subratllen.