Actualitat

Instal·lats 47 desfibril·ladors amb ajudes de la Diputació

SEGREcom
15-10-2014
  • Instal·lats 47 desfibril·ladors amb ajudes de la Diputació

La Diputació de Lleida ha finançat, en els últims tres anys, la instal·lació de 47 desfibril·ladors externs automàtics en espais municipals de diferents localitats de Ponent. Les subvencions també han inclòs la formació necessària per al seu funcionament i per sensibilitzar els ciutadans sobre els factors de risc per a les malalties cardiovasculars. En total, l'ens provincial hi ha destinat 100.000 euros, en el marc d'una línia d'ajuts als ajuntaments per adquirir material sanitari com per exemple tensímetres, fonendoscopis o electrocardiògrafs, entre altres aparells.

No obstant, el desfibril·lador ha sigut l'equipament més demanat, fonamentalment per la seua possibilitat d'utilitzar-lo amb èxit amb un ús relativament fàcil i perquè permet evitar la mort d'una persona que hagi patit una parada cardiorespiratòria o evitar greus seqüeles que se'n derivin.

A més de consultoris mèdics, aquests 47 desfibril·ladors s'han col·locat en espais públics on és habitual que hi hagi concentració de persones, com poden ser piscines municipals, locals socials o poliesportius.

En alguns casos, com a la Granja d'Escarp, s'ha optat per instal·lar-lo en ple carrer, com ja va avançar SEGRE el setembre passat. Està ubicat a la plaça Nova, entre el consultori mèdic i la llar de jubilats, i es va oferir formació als veïns.

Cursos de formació

No obstant, la Diputació ha començat també a finançar cursos de formació per explicar el funcionament dels desfibril·ladors a les persones que queden encarregades del seu ús a cada localitat. Entre els municipis en els quals s'han instal·lat hi ha Vallfogona de Balaguer, la Coma i la Pedra, Granyena de les Garrigues, la Sentiu de Sió, la Pobla de Segur, Rialp o Torrelameu.

Un desfibril·lador genera una descàrrega elèctrica quan s'aplica sobre una persona en parada cardiorespiratòria i pot ajudar a reactivar la funció del cor.

llocs

Els aparells s'instal·len en llocs com piscines municipals, locals socials o poliesportius

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta