Actualitat

JARC creu inacceptable que Madrid abaixi un 74% els fons al PDR català

SEGREcom
17-06-2014
  • JARC creu inacceptable que Madrid abaixi un 74% els fons al PDR català

El president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC-Coag, Francesc Boronat, va qualificar ahir d'"inacceptable" la reducció en un 74% de l'aportació del ministeri d'Agricultura al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) per a Catalunya.

Segons el sindicat agrari, per al període 2014-2020 el ministeri d'Agricultura (Magrama) hi posarà només 59 milions d'euros, xifra que suposa una reducció del 74% respecte als més de 230 milions que va aportar per al PDR 2007-2013.

Mentre això passa, des de JARC-Coag es va assegurar que l'aportació comunitària a través dels fons Feader augmentarà un 11%, situant-se en 348 milions d'euros, i la del departament d'Agricultura serà un 1% superior, fins a 403 milions.

Boronat, acompanyat dels presidents territorials de Barcelona i Lleida, Isabel Vidal i Joan Carles Massot, respectivament, va assegurar que la seua organització insistirà a la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, que incrementi la partida estatal.

Boronat també va reclamar a la ministra que eviti que es repeteixi el "desastre" d'altres anys en què Espanya ha hagut de tornar diners a la Unió Europea perquè algunes comunitats no han pogut executar els ajuts mentre que a Catalunya hi ha agricultors que podrien aprofitar-los.

El president de JARC-Coag va anunciar també que exigirà al departament d'Agricultura mesures de suport per a les 440 persones a les quals se'ls va denegar l'ajuda dels plans de millora del 2012 per falta de pressupost i que aquestes mesures s'estenguin als 1.000 expedients que previsiblement es denegaran de la campanya 2013 pel mateix motiu.

JARC considera bàsic que es resolgui aquest error, ja que el problema prové del departament de Josep Maria Pelegrí, que no hauria d'haver convocat en cap cas uns ajuts que no podia pagar, va dir.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta