Actualitat

JARC proposa plantes de biogàs per aprofitar els purins

SEGREcom
24-07-2014
  • JARC proposa plantes de biogàs per aprofitar els purins

Els ramaders afectats pel tancament de les plantes de purins demanen més temps a l'administració per poder adequar les seues explotacions i solucionar el problema de l'excedent de dejeccions ramaderes. De les 438 granges que hi ha a tot Catalunya, 310 han de buscar una solució que necessita un marge de 6 mesos a un any per poder efectuar-se.
Segons JARC, alguns ramaders poden solucionar els problemes mitjançant canvis en les dietes o instal·lant separadors sòlids-líquids, que permeten exportar fora de la zona els nutrients dels purins. No obstant, hi ha granges que necessitaran 6 mesos mínim per poder solucionar el problema. Des de JARC demanen temps a l'administració per poder-ho dur a terme.

El que s'està negociant ara és que les granges que presentin un projecte d'adequació de l'explotació durant aquests dos mesos de full de ruta que marca el govern gaudiran d'una confiança del ministeri fins que s'executin les obres.

Agricultura, de la seua banda, recorda que les granges afectades pel tancament de les plantes disposen de capacitat d'emmagatzematge a les seves basses fins a l'arribada del pròxim període de fertilització dels cultius.
El pròxim divendres, un expert en el tema de les dejeccions proposarà solucions alternatives en la tercera jornada del porcí que organitza JARC-COAG.

Comparteix

Altres notícies del dia