Actualitat

Juneda acusa davant del fiscal una comptable d'apropiar-se 113.000

SEGREcom
27-06-2014
  • Juneda acusa davant del fiscal una comptable d'apropiar-se 113.000

L'ajuntament de Juneda va presentar ahir davant de la Fiscalia de Lleida una denúncia contra una administrativa comptable municipal, T.C.S., que acusa d'un desfalc en els comptes per haver sostret, suposadament, un total de 113.000 euros de les arques locals durant els últims set anys, segons van explicar fonts vinculades al procés.

La dona treballa a l'ajuntament des de principis dels anys vuitanta i des del 2007 s'hauria apropiat de quantitats aproximades als mil euros cada mes, unflant la quantia de nòmines d'empleats sense sou fix o de factures i quedant-se la part de més, segons les mateixes fonts. L'ajuntament va descobrir la situació fa uns dies, quan una economista que supervisa les finances locals va trobar una nòmina duplicada però amb diferent domiciliació bancària a cada exemplar. L'alcalde, Antoni Villas, li va demanar explicacions i l'administrativa hauria indicat que es tractava d'un error que esmenaria immediatament.

L'assessora en economia, tanmateix, hauria indicat que no cabia un error en una situació comptable com la descoberta. A partir de dijous de la setmana passada, l'economista i el secretari municipal van començar a buscar als arxius de l'empleada acusada i van calcular, segons s'indica en la denúncia presentada davant de Fiscalia per l'alcalde, Antoni Villas, que la quantitat defraudada seria de 113.000 euros durant aquest període de set anys. Les fonts consultades van indicar que no es descarta que la xifra pugui incrementar-se ja que els empleats municipals continuen investigant els moviments comptables de l'administrativa al seu ordinador de l'ajuntament.

Sense ocupació però amb sou

Es dóna la circumstància que aquesta empleada era l'encarregada de gestionar els pagaments, factures i nòmines a proveïdors i persones contractades pel consistori. Ara ha estat apartada de les seues funcions i de l'ocupació, però conservant el sou.

Més diners

L'ajuntament no descarta que la xifra pugui ser superior i farà més indagacions

 

Comparteix

Altres notícies del dia