Actualitat

Jutgen vuit menors dels Lobos Callejeros per robatoris i agressions

M.A.m.
20-10-2015
  • Jutgen vuit menors dels Lobos Callejeros per robatoris i agressions

El Jutjat de Menors de Lleida va començar aquest dilluns el judici contra vuit menors, d'edats compreses entre els 16 i els 18 anys, acusats de formar part de la banda dels Lobos Callejeros que va causar alarma a Lleida i es va desarticular l'any passat pels Mossos d'Esquadra. La Fiscalia de Menors sol·licita per als vuit processats penes que oscil·len entre els dos anys d'internament i un any i 10 mesos de llibertat vigilada. Tots els processats estan imputats per un delicte de pertinença a grup criminal i diversos delictes de robatori amb violència. Alguns van reconèixer la seua participació en diversos assalts. Tanmateix, tots ells van negar que formessin part d'una organització criminal. Un d'aquests va assegurar que va crear un pàgina web amb el nom Lobos Callejeros, però va assegurar que la seua intenció era penjar música a internet.

En la primera sessió del judici van declarar els vuit acusats i les víctimes d'un dels robatoris. Durant dimarts i dimecres és previst que testifiquin més víctimes, mentre que divendres acabarà el judici amb la declaració dels Mossos d'Esquadra que van portar la investigació i els pèrits. Es tractarà del judici de menors més extens celebrat a Lleida i es fa a porta tancada en compliment de la Llei del Menor. La Fiscalia de Menors demana per a sis dels acusats una pena de dos anys d'internament, distribuïts en un any i sis mesos d'ingrés en un centre de menors en règim de semillibertat, i uns altres sis mesos de llibertat vigilada. Per als altres dos menors jutjats, el Ministeri Públic sol·licita un any i deu mesos de llibertat vigilada.

Els Mossos d'Esquadra imputen uns quaranta robatoris i agressions a la banda juvenil Lobos Callejeros desarticulada el passat mes de gener. Entre la trentena d'arrestats, hi havia 17 adults i vuit menors. Dotze adults van ingressar a la presó després de les detencions i quatre menors van ser internats en un centre. Posteriorment, els adults van quedar en llibertat a l'espera de judici.

Les investigacions van començar l'estiu del 2014 després de produir-se diverses baralles tumultuoses en poblacions de Lleida coincidint amb festes majors. Aquestes agressions les duien a terme un gran nombre de persones sense mòbil aparent.

 

internet

Un dels acusats va crear una pàgina web de la banda que afirma que "era per penjar música"

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta