Actualitat

La Caminada de les Carenes, amb més de 600 participants

SEGREcom
09-04-2015
  • La Caminada de les Carenes, amb més de 600 participants

La Caminada de les Carenes, que el dia 18 arribarà a la sisena edició, espera més de 600 participants en una prova que transcorre entre el Pont de Suert i Tremp i que forma part de la Copa Catalana de caminades de resistència de la FEEC, així com de la Lliga de curses de muntanya Korre Pirineus. Els participants en la Carenes 2015 podran escollir entre dos traçats de 54 i 32 quilòmetres, respectivament, i en aquesta edició s'inclou la Carenetes, una prova familiar i infantil per a nens a partir de 9 anys i que compta amb un recorregut de 9 quilòmetres. El traçat més llarg, entre el Pont de Suert i Tremp, té un desnivell de 5.116 metres, mentre que al recorregut entre Adons i Tremp és de 2.908 metres, per la qual cosa l'organització recomana que els participants tinguin certa experiència en excursionisme. De fet, la Caminada de les Carenes té una qualificació de 3-3-3-5 segons la normativa MIDE, que valora la duresa del medi, l'itinerari, l'orientació i l'esforç, amb un cinc com a puntuació màxima.

A més, el diputat Xavier Pont va destacar durant la presentació de la prova que "tots els camins per on transcorre la prova són de transhumància o que utilitzaven els habitants per traslladar-se d'una localitat a una altra", així com "un recorregut de gran bellesa entre el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça". Els regidors d'Esports de les localitats de sortida i meta de la prova, Miquel Farré i Xavier Alonso, també van destacar l'alt percentatge de participants que van aconseguir completar-la en l'edició passada malgrat tractar-se d'una caminada de cert nivell. "Prop de 250 persones van completar el recorregut alt, cosa que va suposar gairebé el 100 per cent dels inscrits".

La Caminada de les Carenes del dia 18 tindrà cinc punts de control, on els participants s'han de registrar de forma obligatòria. Després de la sortida des del Pont de Suert -a les 5.00 i a les 9.00 depenent de la longitud del recorregut-, els participants han de certificar el seu pas per la Borda de Farré, Adons, Pui de Lleràs, Gurp i Tremp. El tall de temps per a tots els participants serà a les 12.00 a Adons, a les 17.15 a Gurp i a les 20.00 a Tremp.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?