Actualitat

La cinquena etapa de la Volta passarà en un 70% per Lleida

24-12-2014
  • La cinquena etapa de la Volta passarà en un 70% per Lleida

La 95 edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 23 al 29 de març del 2015, tindrà un marcat accent lleidatà en el tram final. La cinquena etapa transcorrerà gairebé tres quartes parts per les carreteres de Lleida, mentre que la sisena sortirà des de Cervera, una cosa que no succeïa des de feia 83 anys, tal com va publicar SEGRE.

Després d'un pas testimonial aquest any, les carreteres lleidatanes recuperaran cert protagonisme en la pròxima edició de la quarta ronda per etapes més antiga del món, especialment en la cinquena etapa, prevista per al 27 de març i que discorrerà entre Alp i Valls, de 197 quilòmetres, el 70 per cent dels quals transcorreran per la província de Lleida.

Segons ha pogut saber SEGRE, el gran grup, que de ben segur comptarà amb diverses de les primeres figures del ciclisme mundial, entrarà en territori lleidatà per Bellver de Cerdanya, seguint per la N-260 fins a arribar a la Seu d'Urgell, on els corredors prendran la C-14 per travessar les poblacions de Castellciutat, Organyà, Coll de Nargó, Oliana i Ponts, on la caravana prendrà la L-310 amb direcció a Guissona i des d'allà cap a Tàrrega, on conclourà el periple lleidatà de la jornada. En total, seran prop de 140 quilòmetres dels 197 previstos en una jornada aparentment plana.

L'endemà, Cervera prendrà el relleu allotjant la sortida de la penúltima etapa de la cursa, que acabarà al parc temàtic de Port Aventura i el recorregut de la qual encara no ha estat revelat.

Serà la segona vegada en la història que la ronda catalana recalarà a la capital de la Segarra. L'únic precedent data del 1932, si bé llavors va allotjar una arribada, concretament el 6 de setembre, i la posterior sortida del dia 7, que va acabar a la Seu d'Urgell.

L'italià Domenico Piemontesi va ser el guanyador als carrers de Cervera, encara que en aquella edició, la catorzena, acabaria segon, en la victòria final de la ronda per al mític ciclista català Mariano Cañardo, que encara ostenta l'honor de ser el corredor amb més victòries en la història de la Volta, amb un total de set.

Fa dos anys, el 2013, la província va tenir un gran protagonisme a la Volta, amb una jornada íntegrament en territori lleidatà, amb sortida de Rialp i arribada a Lleida, a banda d'una arribada (a Port Ainé) i una sortida (a Almacelles).