Actualitat

La crisi ha destruït 25 llocs de treball diaris a Lleida des del 2008

Segre
22-10-2013
  • Informe UGT
    Peu de foto: 
    Presentació de l'informe d'UGT sobre l'impacte de la crisi.

La crisi econòmica s'atansa als sis anys de durada i en aquest termini ha destruït 31.305 llocs de treball a Lleida, la qual cosa implica una terrible mitjana de 25 llocs de treball menys al dia. Les dades surten d'un informe presentat ahir per UGT de les Terres de Lleida sobre l'impacte de la crisi i la reforma laboral a Ponent, que constata, a més, que la reforma laboral aprovada pel Govern central fa any i mig no només no ha tallat la sagnia de llocs de treball, sinó que l'ha accentuat, ja que el 16% dels llocs de treball destruïts des del segon trimestre de l'any 2008 (4.792) corresponen als últims 18 mesos.

Així ho van indicar la secretària general del sindicat a Lleida, Núria Solé, i la seua secretària de Política Sindical, Demelsa Mateos, que, a més, van afegir més dades que, segons la seua opinió, confirmen la "inutilitat" de la nova regulació del mercat laboral.

Així doncs, el més destacat és l'increment dels Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) que s'ha registrat des de l'entrada en vigor de la reforma laboral. Segons UGT, en els últims cinc anys s'han presentat 927 ERO a Lleida afectant 10.375 treballadors, dels quals el 48% (442) corresponen a l'últim any i mig.

Tant Solé com Mateos van assegurar que aquestes xifres demostren que la reforma laboral "ha facilitat l'acomiadament", per la qual cosa en van demanar la derogació. La secretària general d'UGT de les Terres de Lleida, a més, va opinar que la reforma "elimina drets laborals i dóna més poder a la classe empresarial per fer ús i abús de les relacions laborals".

En aquest sentit, Solé també va criticar el canvi del discurs assumit pel Govern, ja que al promulgar la reforma va assegurar que "fomentaria la contractació" (segons UGT, a Lleida ha baixat un 15,4% des del 2008), per després passar a afirmar que ha "esmorteït la caiguda de l'ocupació".

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta