Actualitat

La Diputació, contra el cànon a les granges

SEGREcom
24-12-2014
  • La Diputació, contra el cànon a les granges

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar ahir per unanimitat una moció conjunta que insta la Generalitat a eximir del cobrament del cànon de l'aigua les explotacions ramaderes al considerar que aquesta taxa seria "injusta", encariria el preu de la carn i comprometria la viabilitat de les granges més petites, encara que la intenció de la conselleria de Territori i Sostenibilitat és aplicar-ho primer només a les més grans.

D'aquesta manera, i per segon any consecutiu, la corporació provincial s'alinea amb els ramaders de Lleida, que ja han anunciat que no pensen afrontar aquesta taxa encara que la Generalitat decideixi imposar-la el 2015 després de la moratòria acordada entre totes les parts l'any passat. El sector, a més, no descarta acudir als tribunals. En aquest sentit, l'alcalde d'Alcarràs i diputat provincial per ERC, Miquel Serra, va dir que ha sigut el mateix sector ramader el que ha pagat de la seua butxaca moltes de les obres que han servit per portar l'aigua fins a les granges. La portaveu de CiU, Rosa Pujol, també va reclamar una "retirada contundent" de la iniciativa i va confiar en la "sensibilitat" de la Generalitat.

A més, Unió de Pagesos s'ha afegit al manifest conjunt elaborat per totes les organitzacions agràries per reclamar la retirada de la iniciativa. Al text podrien afegir-se ara diversos consells comarcals.

D'altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat una altra moció del PSC per exigir la construcció del túnel de Tresponts a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost que eviti els despreniments de roques dels últims mesos.

 

Comparteix

Altres notícies del dia