Actualitat

La Diputació vol avantatges fiscals per danys de la pedra

SEGREcom
20-09-2014
  • La Diputació vol avantatges fiscals per danys de la pedra

El ple de la Diputació va aprovar ahir una declaració institucional de suport als municipis afectats per la vintena de tempestes de pedra d'aquest estiu i va avançar que crearan un "grup de treball amb ajuntaments i sindicats per analitzar els dèficits dels contractes d'assegurança" dels equipaments municipals, en paraules del president, Joan Reñé. En l'acord, la corporació reclama mesures urgents a l'Estat per tal de pal·liar els danys, com exempcions fiscals en l'IRPF, l'IVA i l'IBI, la Seguretat Social i l'ampliació del termini màxim per amortitzar les inversions. Reñé es va referir també, a petició d'ERC, a la promoció del consum de fruita com una de les formes d'atenuar la crisi del sector arran de la caiguda de preus i el veto rus.

El president de la Diputació va dir que una vintena d'ajuntaments han sol·licitat ajudes per tal de poder reparar equipaments afectats per les tempestes. La delegació de Governació a Lleida n'ha rebut altres tantes.

El director del servei, Jordi Curcó, va assenyalar que també una vintena de municipis han demanat ajudes per valor d'uns 250.000 euros per aquesta raó. Els expedients s'estan analitzant i Curcó va remarcar el contacte directe que han mantingut amb tots els consistoris.

Més crèdit per a l'IEI

El ple va aprovar una modificació de crèdit de 280.000 € a favor de l'IEI per al desenvolupament de diferents activitats, així com un informe desestimant el recurs de reposició de quatre bombers de la plantilla provincial que han estat reassignats en diferents places. Va acordar també que les noves bases per optar a ajudes del PUOS permetran que se subvencionin factures de la llum i el telèfon de les entitats menors descentralitzades. I va modificar la qualificació d'un immoble per permetre que sigui llogat a la viuda d'un empleat provincial que havia hi residit per l'exercici del seu càrrec. S'assegura d'aquesta manera que la viuda conservi la seua residencia. En un altre ordre, Reñé va felicitar les autoritats del Regne Unit i d'Escòcia pel desenvolupament del referèndum.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta