Actualitat

La Fecom demanarà que el nou pla urbanístic redueixi sòl comercial

SEGREcom
22-11-2014
  • La Fecom demanarà que el nou pla urbanístic redueixi sòl comercial

La Federació de Comerç de Lleida preveu presentar al·legacions a l'avanç del nou pla urbanístic de Lleida (POUM) per al període 2015-30 per reclamar una reducció del sòl disponible per a equipaments comercials. "Ara s'ha vist que en l'anterior pla hi havia un excés de sòl residencial i no s'ha arribat a les previsions que hi havia. El creixement de superfície comercial també es va calcular amb aquesta projecció i volem veure si és possible reduir-lo", va plantejar la secretària general de la Fecom, Maria Rosa Armengol, la qual dimecres va participar juntament amb una vintena de comerciants en una visita guiada per conèixer el nou POUM.

El pla general ara vigent preveia arribar el 2015 a 179.000 habitants, un creixement que s'ha demostrat excessivament optimista. Per això, l'avanç del nou POUM, que ara està en exposició pública, preveu un augment molt limitat del sòl residencial i també reclassifica 164 hectàrees destinades a aquest ús per reduir el seu desenvolupament urbanístic, davant de les escasses perspectives que hi ha per construir-hi.

La Fecom sempre s'ha mostrat reticent al creixement comercial, en especial si es fa amb grans superfícies als afores de la ciutat. Altres comerciants consultats que també van participar en la visita de dimecres van valorar en general de forma positiva el plantejament de l'avanç, sobretot el fre al creixement urbanístic, però van reclamar que no oblidi els barris. "Volen prioritzar el Centre Històric i em sembla molt bé, però a Lleida hi ha també altres barris i cada un té les seues necessitats", va plantejar una comercianta de Balàfia.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta