Actualitat

La Fira de Sant Miquel manté uns 150.000 visitants malgrat la pluja

SEGREcom
29-09-2014
  • La Fira de Sant Miquel manté uns 150.000 visitants malgrat la pluja

La seixantena edició de la Fira de Sant Miquel, amb rècord de superfície (74.000 metres quadrats) i d'expositors (352) no ha pogut batre també el de visitants a causa de la pluja de l'última jornada del certamen. L'alcalde i president del patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros, va assegurar que fins dissabte havien registrat un 12% més de públic que l'any passat, però aquest increment va quedar anul·lat per la menor afluència d'ahir diumenge pel mal temps. Així mateix, va detallar que el 78,2% dels expositors enquestats per la Paeria i la Fira van afirmar "que els ha anat bé des del punt de vista comercial, al 13%, regular, i al 8,8%, no tan bé com esperaven". "Això mostra la fortalesa del sector en un any especialment difícil", va apuntar, i va afegir que la pluja no va afectar el negoci perquè diumenge és un dia en el qual les visites són de ciutadans en general, no del sector agrari. Per aquest motiu, considera que han augmentat els visitants professionals.

El saló Eurofruit va tancar dissabte amb un bon resultat, segons el director de la Fira de Lleida, Oriol Oró, i l'alcalde va assenyalar que el 2015 es continuarà celebrant el mateix cap de setmana que Sant Miquel.

Ros també va destacar el "nivell de personalitats" que han visitat la fira, com el president Artur Mas, que la va inaugurar; la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, o el director general de Producció i Mercats Agraris, Fernando Miranda (vegeu el desglossament). Va fer un balanç positiu del nou espai per a tractors a la zona que ocupaven les firetes.

Per la seua part, el president de la Diputació, Joan Reñé, va defensar que el consum de productes de proximitat és el resultat de l'esforç dels pagesos lleidatans i va xifrar en més de mil les persones que han participat durant la fira en la campanya de col·laboració amb Postureig per incentivar el consum de fruita de Lleida.

Comparteix

Altres notícies del dia