Actualitat

La Generalitat rectifica i elimina el possible accés d'entitats privades al consorci sanitari

SEGREcom
28-11-2014
  • La Generalitat rectifica i elimina el possible accés d'entitats privades al consorci sanitari

La Generalitat farà marxa enrere i eliminarà la possibilitat que entitats privades sense ànim de lucre puguin formar part del consorci sanitari Sistema Integral de Salut (SIS) Lleida, ja que els estatuts finals del nou ens suprimiran aquest punt després de mesos de protestes i d'especial rebuig d'aquesta possibilitat.

Així ho va anunciar ahir el delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré, que va explicar que exclouen aquest punt per evitar la polèmica, ja que "tampoc no estava previst que hi entressin ens privats". Així mateix, el delegat de Salut, Josep Pifarré, va anunciar altres canvis, com la creació d'un observatori ciutadà constituït per entitats socials, professionals, usuaris i també organitzacions veïnals per donar més transparència al procés de creació de l'ens.

A més, va explicar que al gener s'obrirà el període d'exposició pública durant el qual tots els ciutadans i entitats podran fer les seues aportacions i al·legacions als estatuts. Per aquesta raó i pel retard de la UdL a aprovar la seua adhesió, Farré va informar que la constitució definitiva del consorci es produirà al març, tres mesos després del previst inicialment. Així mateix, va afegir que escoltaran "de manera molt sensible les peticions de la UdL" i que possiblement accediran a donar-li més representació en els òrgans de govern del SIS.

Per la seua part, la Marea Blanca va anunciar ahir que ja té entre 7 i 10 autobusos confirmats des de fora de la província per assistir demà a la manifestació contra el consorci, que asseguren que serà massiva.

D'altra banda i malgrat que el Govern va assegurar que la manifestació no té res a veure amb els canvis als estatuts, els portaveus de l'organització es van mostrar convençuts que són resultat de la mobilització i pressió social dels últims mesos i van afegir que cada vegada estan apareixent més veus discordants i van posar com a exemple la votació en el ple de la Diputació (vegeu el desglossament).

No obstant, van dir que aquests canvis no són suficients perquè els estatuts continuaran permetent l'entrada de capital privat. D'altra banda, van explicar que s'han posat en contacte amb les associacions de veïns per explicar-los el seu posicionament sobre el tema.

participació

Es crearà un observatori ciutadà per assegurar la transparència en el procés de creació del consorci

Comparteix

Altres notícies del dia