Actualitat

La Generalitat retarda el pagament de 7 milions a les farmàcies de Lleida

SEGREcom
17-09-2014
  • La Generalitat retarda el pagament de 7 milions a les farmàcies de Lleida

Els farmacèutics de Lleida no podran cobrar aquest mes els més de set milions d'euros que els corresponen pels medicaments amb càrrec a la Seguretat Social que van dispensar el mes de juliol. Així els ho va anunciar dilluns la conselleria de Salut, que va adduir problemes de tresoreria del Govern per tornar a retardar un pagament que al conjunt de Catalunya suposa 119,7 milions. "Ens van demanar que tanquéssim 12 hores abans la facturació del mes de juliol per reduir-ne l'import. Ho vam fer i no esperàvem que hi hagués problemes per cobrar", va assenyalar el president del Col·legi de Farmacèutics de Lleida, Josep Aiguabella.

Des de principis d'any, quan es van estabilitzar els cobraments, els farmacèutics cobraven les factures dispensades als dos mesos (25 dies més tard del que tocaria), però ara passaran a cobrar probablement a 90 dies, cosa que equival a un retard de dos mesos. "Havíem arribat a un punt d'equilibri, encara que fos amb el doble de retard del que tocaria, i ara no sabem què suposa aquesta nova demora", va afegir Aiguabella. Va remarcar que tornarà a posar en dificultats les tresoreries de les farmàcies, algunes ja molt tocades.

El Consell de Col·legis de Farmacèutics i la patronal Fefac van qualificar d'"inadmissible" que la Generalitat "es financi a costa dels seus proveïdors, posant en risc la qualitat del seu servei, quan la salut hauria de ser prioritària". Reclamen que aquesta qüestió sigui objecte de debat al Parlament i estudien quines mesures prendre. El sector es reunirà amb un representant de la conselleria d'Economia el pròxim dia 23 per demanar explicacions. Els retards en la liquidació de la factura dels medicaments amb recepta s'arrossega des del 2011. La situació va arribar a un punt gairebé insostenible el novembre de l'any passat, quan van acumular 4 mesos de retard en el pagament i van arribar a protagonitzar diverses protestes, entre les quals dos tancaments patronals.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?