Actualitat

La Granja d'Escarp instal·la un desfibril·lador a la via pública

SEGREcom
25-09-2014
  • La Granja d'Escarp instal·la un desfibril·lador a la via pública

La plaça Nova de la Granja d'Escarp, just entre el consultori mèdic i la llar de jubilats, és la ubicació elegida per l'ajuntament per instal·lar-hi un desfibril·lador dissenyat, específicament, per tal que el puguin utilitzar persones sense cap tipus de formació sanitària en cas que algun veí o forà tingui un atac al cor.

Segons l'alcalde, Manel Solé, s'ha elegit un lloc al carrer perquè "en la majoria dels casos, es col·loquen a l'interior d'edificis públics i només es poden fer servir quan aquests locals estan oberts".

A més de col·locar el desfibril·lador en plena via pública, l'ajuntament va convocar ahir a les 18.30 de la tarda els veïns per explicar-los el seu funcionament. A la reunió hi va assistir nombrós públic interessat a aprendre el mecanisme del nou equipament. Personal de l'empresa instal·ladora Neosalus va explicar a través d'una xarrada-taller com i quan posar en marxa l'aparell. "Creiem que com més gent sàpiga fer-lo funcionar, més possibilitats tindrem de salvar vides."

L'adquisició ha suposat una inversió de 2.000 euros, finançats amb ajudes de la Diputació, i s'emmarca dins del programa Hàbits saludables que desenvolupa el consistori durant aquest any, amb el qual es pretén fer divulgació sobre diferents aspectes de la vida quotidiana.

D'altra banda, ahir es va portar a terme la primera de les quatre sessions del taller de risoteràpia organitzat pel consistori.

Comparteix

Altres notícies del dia