Actualitat

La incineració, opció preferida per a un de cada tres sepelis

SEGREcom
30-10-2014
  • La incineració, opció preferida per a un de cada tres sepelis

La incineració s'ha convertit en una tria que guanya pes entre els lleidatans en el moment de la mort, ja que aquest 2014 en un de cada tres sepelis s'ha optat per aquest mètode. A la ciutat de Lleida, aquest any s'han enterrat 997 persones, de les quals un 31% han estat incinerades (un 3% més que l'any passat). Són les xifres que va donar a conèixer ahir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant la visita institucional al cementiri amb motiu de la celebració de Tots Sants.

Ros va assegurar que la viabilitat del cementiri municipal està garantida per als pròxims 25 anys, ja que calculen que la construcció de nous nínxols, que aquest any han arribat als 332, supera la demanda. De fet, del miler de persones que aquest any s'han enterrat a la ciutat, únicament una quarta part ho han fet en nínxols nous. Des del 2007 la Paeria homenatja algun personatge de la ciutat durant la visita institucional al cementiri.

Ahir l'alcalde, acompanyat de familiars de Joan Oró, va deixar flors a la tomba de l'il·lustre científic lleidatà. La visita també va servir per veure la rehabilitació de la capella.

A banda del culte als difunts, altres protagonistes d'aquestes dates són els panellets. El president del Gremi de Forners de Lleida, Manuel Llaràs, va assegurar ahir que les fleques i pastisseries estan recuperant clients que en els últims anys compraven els panellets en establiments de gran distribució per "la diferència en la qualitat". El Gremi de Forners espera vendre en aquesta campanya 130.000 quilos de panellets

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?