Actualitat

La junta de la CAG acorda abonar un dividend de 13 euros per acció

SEGREcom
09-05-2014
  • La junta de la CAG acorda abonar un dividend de 13 euros per acció

La junta general d'accionistes de Corporació Alimentària Guissona, SA, celebrada ahir, va aprovar els comptes anuals i l'informe de gestió en què es van destacar les vendes totals de 1.467 milions d'euros, un 2,9 per cent més que a l'exercici anterior, mentre que els resultats nets van disminuir un 2,8 per cent, fins als 37,3 milions, assolint un cash flow net de 66,3 milions d'euros, un 1 per cent més.

La junta també va acordar mantenir el dividend de 13 euros per acció, una part del qual (6 euros per acció) ja va ser pagat a compte al gener, i la resta del dividend després de la Junta General.

La remuneració a l'accionista assoleix un valor total d'uns 9,7 milions d'euros, la qual cosa representa un 26 per cent del resultat net de l'exercici. Igual que l'any anterior els accionistes es poden acollir al sistema de retribució "dividend/acció", que permet a l'accionista optar entre el cobrament en efectiu del dividend o rebre accions noves mitjançant operacions d'ampliació de capital.

En la junta es va posar de manifest que l'exercici de l'any 2013 va ser complicat i que gràcies a la implicació de tot l'equip humà de l'entitat, amb millores de productivitat, qualitat i preu, nous productes i esforç de tota la nostra cadena productiva, transformadora i distribuïdora, s'ha pogut superar aquest context de menor consum i compra de productes més econòmics, i potenciar-se, a més de la venda directa a les botigues bonÀrea, els altres canals de venda com són Horeca, Cash & Carry, majoristes, exportació i venda en línia.

Així mateix, es van repassar les inversions efectuades durant l'any 2013 i el valor total de les quals va ascendir a 33 milions d'euros, destinades principalment a millorar processos i activitats per guanyar qualitat i disminuir preus, així com noves línies de productes a la posada en marxa de noves sales de productes al centre alimentari del Grup a Guissona, així com l'obertura de noves botigues, súpers bonÀrea i gasolineres.

Al seu torn es van detallar les inversions previstes per a aquest any, que s'estimen per un valor de 40 milions d'euros, destacant l'equipament del centre alimentari La Closa a Guissona i l'expansió dels establiments bonÀrea, amb una previsió de 20 noves botigues, així com sis noves gasolineres.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta