Actualitat

La jutge arxiva la greu caiguda d’una jove a la discoteca River

SEGREcom
09-01-2016
  • La jutge arxiva la greu caiguda d’una jove a la discoteca River

El jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida ha acordat el sobreseïment provisional i ha arxivat la causa penal contra els responsables de la discoteca River, al barri de Cappont, instruïda arran de l’accident la matinada del 14 d’abril del 2013 de la jove Maria Suils Esteve, que va caure al buit des de la terrassa del local quan celebrava amb els seus amics que dos dies abans havia complert la majoria d’edat. Estava asseguda a la barana, sobre les sis de la matinada, quan va caure d’esquena des d’uns sis metres. Va estar ingressada un mes i mig a l’Arnau amb ferides molt greus i després la van traslladar a un centre de Barcelona per iniciar la rehabilitació.

La jutge considera que "no queda acreditada l’existència d’una actuació negligent (...) ni la infracció d’un deure objectiu de cura que pugui ser imputada als querellats". En conseqüència, segons la interlocutòria, no "ha quedat acreditat un delicte de lesions imprudents contra els responsables del local". La Fiscalia va demanar que s’arxivés la querella. En el seu escrit, la jutge afirma que la jove "es trobava asseguda en una barana de formigó de 88 centímetres d’alçada i de 38 centímetres d’ample (...), una alçada més que suficient per evitar caigudes accidentals".

Així mateix, apunta que, amb la reforma del Codi Penal, les lesions greus causades per una imprudència lleu (la terrassa no estava habilitada per a ús públic sinó com a sortida d’emergència) no han de resoldre’s per la via penal sinó que "han de quedar en el marc de la reclamació per la via civil, a fi d’obtenir una indemnització".

Pel que fa a la qüestió que la terrassa s’utilitzés de forma indeguda (com a zona de fumadors), el titular del jutjat d’Instrucció 3 de Lleida conclou que "no pot suposar més que una infracció de caràcter administratiu, per haver incomplert el projecte autoritzat" i "no es presenten elements de delicte (...) i la reparació haurà de fer-se pel perjudicat davant de la via civil".

Per la infracció, la Paeria va sancionar els responsables amb una multa de 10.000 euros que ha estada recorreguda davant del jutjat contenciós administratiu. La resolució no és ferma i pot ser recorreguda.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus en l'amor a primera vista?