Actualitat

La Paeria aprova congelar impostos i l'oposició hi veu electoralisme i demana rebaixar-los

SEGREcom
01-11-2014
  • La Paeria aprova congelar impostos i l'oposició hi veu electoralisme i demana rebaixar-los

L'equip de govern del PSC va aprovar ahir, amb l'abstenció de CiU i el vot en contra del PP, les ordenances fiscals de l'any que ve, que preveuen congelar totes les taxes i impostos, per segon any consecutiu. A més, es va donar via lliure a noves bonificacions com les 50 hores de zona blava per a conductors sense multes i el bus gratuït per a jubilats (vegeu el quadre adjunt).

La tinenta d'alcalde d'Economia, Montse Mínguez, va destacar que "són les ordenances fiscals més socials dels últims anys" i que, "encara que a ningú li agrada pagar impostos, són la garantia dels serveis públics". El PSC va pactar amb CiU dedicar 3 milions d'euros de la recaptació de l'IBI a polítiques d'ocupació, bonificar l'obertura de noves botigues i permetre el pagament trimestral de la taxa de terrasses, la qual cosa va fer que la coalició s'abstingués.

No obstant, CiU no va escatimar crítiques i va coincidir amb el PP a veure electoralisme en les mesures plantejades per la Paeria -a 7 mesos de les eleccions municipals- i a demanar una rebaixa fiscal. "Som la capital dels impostos a l'Estat. El problema de fons és que les valoracions de l'IBI estan per sobre del mercat. Ha de baixar, si no de cop, progressivament", va afirmar Antoni Postius, que va criticar també que l'impost de circulació de Lleida "és més car que a Barcelona". "Els únics que queden congelats són els ciutadans quan paguen l'IBI. Les seues mesures tenen un tuf clarament electoralista perquè arriben després d'una reiterada i abusiva pujada d'impostos", va afirmar, per la seua part, el portaveu del PP, Joan Vilella. Els grups es van creuar els habituals retrets i acusacions durant el debat, amb referències al rànquing de l'ajuntament de Madrid, que situa Lleida com a ciutat amb l'IBI más car, però que l'equip de govern veu esbiaixat. Mínguez va reiterar també que cal tenir en compte que els impostos municipals només són un 7,8% del total.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...