Actualitat

La Paeria intensifica les inspeccions a comerços

SEGREcom
04-01-2015
  • La Paeria intensifica les inspeccions a comerços

L'ajuntament de Lleida va intensificar durant l'any 2014 les tasques d'inspecció a establiments comercials per detectar possibles incompliments de les diferents normatives que els regulen. Durant el 2014 es van visitar un total de 86 locals pels 54 de l'any anterior i en cinc casos es va acabar clausurant l'activitat de forma total o parcial. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Marta Camps, va destacar que han destinat més personal a aquesta tasca i que les inspeccions s'han concentrat especialment a Universitat (amb 27 locals, sobretot a la zona de Ciutat de Fraga, Doctor Combelles i Maragall) i al Centre Històric, encara que també s'han inspeccionat botigues d'altres barris, com Cappont i la Mariola. Els problemes més importants que es detecten són qüestions de salubritat, per exemple amb la venda de productes alimentaris sense autorització en locutoris o basars o que estan en mal estat. I també altres relacionades amb sortides d'emergència bloquejades o mal senyalitzades, amb la normativa relativa a la prevenció d'incendis i els rètols d'informació.

Dels 86 locals visitats, únicament dos tenien tots els aspectes en regla, mentre que en 79 d'aquests es van detectar deficiències lleus, a més dels cinc casos greus.

Així mateix, després de les festes nadalenques, va agregar Camps, la Paeria també té previst iniciar una altra ronda d'inspeccions a comerços al barri de Balàfia.

Comparteix

Altres notícies del dia