Actualitat

La PAH exigeix protegir per llei els hipotecats de les “clàusules abusives”

SEGREcom
20-01-2017
  • La PAH exigeix protegir per llei els hipotecats de les “clàusules abusives”

Una vintena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) van protagonitzar ahir una concentració davant la subdelegació del Govern central per reclamar una legislació que protegeixi la ciutadania de les "clàusules abusives" dels contractes hipotecaris. "Venim a exigir respostes i un canvi de legislació, només cuiden i vigilen per la banca, venim a demanar que es preocupin més per les famílies que han estat desnonades per aquestes clàusules abusives, que si no haguessin existit potser aquestes famílies haurien pogut assumir aquestes lletres", va explicar Henry Mora, portaveu de la PAH.

Els activistes van llegir un manifest i el van entregar a la subdelegació. El text insta l’Executiu a respondre si després de les últimes sentències de la Justícia europea, com la que anul·lava les clàusules terra, prendrà mesures per compensar les famílies afectades i si retirarà els recursos presentats contra administracions autonòmiques com la de la Generalitat que han anat aprovant normatives de protecció del dret a l’habitatge. La plataforma va alertar també dels problemes que estan apareixent al mercat del lloguer. "Demanem també que es canviï la llei d’Arrendaments Urbans, perquè es comença a formar una mena de bombolla immobiliària amb els lloguers i pot succeir el mateix que ha succeït amb les hipoteques durant aquests anys anteriors", va afegir d’altra banda Mora.

L’acció d’ahir es va plantejar simultàniament en ciutats de tot l’Estat per denunciar que el Govern central no aplica la legislació europea perquè "prefereix deixar que s’enriqueixin il·lícitament les entitats financeres amb contractes farcits de clàusules abusives".

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?