Actualitat

La reforma de la N-230 provoca un 'xoc' polític a la Val d'Aran

SEGREcom
17-09-2014
  • La reforma de la N-230 provoca un 'xoc' polític a la Val d'Aran

La reforma de la N-230 ha provocat un enfrontament polític entre l'ajuntament de Vielha juntament amb el Conselh Generau d'Aran (governats per Convergència Democràtica Aranesa) i alcaldes de municipis de Lleida i Osca per on passa la carretera N-230 que demanen a Foment que acudeixi a Europa per finançar la reforma de la via, molts dels quals d'Unitat d'Aran i el PSC o PSOE.

L'alcalde de Vielha, Àlex Moga, va dir que no va ser convocat a la reunió d'alcaldes de dilluns a Les, en què es va demanar finançament europeu per reforçar la carretera, i es va desmarcar de la reclamació. "Valorem que altres ajuntaments se sumin a la demanda però lamentem que no se'ns convoqui a aquesta reunió, tampoc al Conselh Generau, a la Diputació ni a representants del Parlament", va dir. Va cridar a crear un lobby amb totes les forces polítiques o "altrament només parlarem d'un postureig polític i no d'una ferma voluntat de treball".

Per la seua part, els alcaldes de Les, Emili Medan; de Vilaller, Joan Ramon Piqué; el president del consell de l'Alta Ribagorça i edil de l'ajuntament del Pont de Suert, José Antonio Troguet i l'alcalde de Bossòst, Francisco Rodríguez, van traslladar a la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, la seua reivindicació per aconseguir més seguretat a la via. La subdelegada va assenyalar que des del juliol del 2013 Foment treballa en la redacció d'estudis informatius per valor de 787.000 euros, "que han d'aportar solucions definitives", va dir. Va destacar que Foment ha invertit aquest any 1,2 milions en millores entre Sopeira i el túnel de Vielha i va dir desconèixer si en els pressupostos de l'Estat del 2015 hi haurà diners per a la N-230. Els primers estudis sobre la solució definitiva per a aquesta via, tanmateix, són de finals dels 90. Precisament ahir es va registrar un altre accident en aquesta via. Un camió carregat amb tres turismes i un cotxe van col·lidir a Benavarri. Els dos ocupants d'aquest últim van ser evacuats ferits lleus a l'hospital de Vielha. Es va donar pas alternatiu dos hores.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta