Actualitat

La UdL ja té 1.843 matriculats que cobreixen vuit de cada deu places

SEGREcom
11-08-2016
  • La UdL ja té 1.843 matriculats que cobreixen vuit de cada deu places

La Universitat de Lleida (UdL) ja compta amb 1.843 inscrits a primer per al curs vinent una vegada conclòs el termini de matriculació al juliol, obert inicialment per als que van accedir a la titulació elegida en primera opció i després per als que no van superar la nota de tall i van ser assignats a graus o universitats que no eren la seua opció preferent. Aquesta xifra suposa un augment del 4% respecte a l’any passat i cobreix el 79,2% del total de 2.325 places oferides per la UdL. Així doncs, per als alumnes que aprovin la selectivitat del setembre i per als que encara estan pendents de reassignacions, únicament queden disponibles 482 vacants.

Segons la informació facilitada pel vicerector de Docència, Francisco García, gairebé totes les dobles titulacions –n’hi ha una desena, com Ciència i producció animal i Veterinària, Fisioteràpia i Infermeria o Administració i direcció d’empreses i Dret– estan plenes i solament queden places a la d’ADE i Turisme.

Així mateix, la majoria de places dels graus de Ciències de la Salut i Educació, així com els de Dret i INEF, estan cobertes o en queden molt poques de lliures. En canvi, i com acostuma a ser habitual en els últims anys, a la facultat de Lletres hi ha nombroses vacants en tots els graus, a excepció dels d’Estudis anglesos i Comunicació audiovisual, on tot just en queden. S’ha de tenir en compte que, per exemple, a Filologia catalana només hi havia dos preinscrits en primera opció.

També torna a punxar, llastada per la crisi del sector immobiliari, Arquitectura tècnica i edificació, mentre que les enginyeries agrària i forestal registren una lleu recuperació.

Com sol ser habitual, el grau més sol·licitat en primera opció en la preinscripció va ser aquest any el de Medicina, amb 615 peticions, seguit del de Veterinària, amb 194.

Catalunya tramita una vintena de titulacions 3+2

La comissió de programació del Consell Interuniversitari de Catalunya va avaluar al juliol una vintena de noves titulacions del polèmic model 3+2 (tres anys de grau i dos de màster) per al curs 2017-18. Segons ha pogut saber aquest diari, gairebé totes les propostes són d’universitats de Barcelona, i amb prou feines entren en competència amb les més de 500 titulacions actuals. Entre aquestes n’hi hauria algunes com economia digital, paisatgisme o restauració de béns. Preguntat per aquest diari, el vicerector de Docència de la UdL, Francisco García, va eludir donar detalls i es va limitar a confirmar que la UdL no n’ha presentat cap per "un criteri de màxima prudència". Va assenyalar que no s’oposen a aquest model, però exigeixen que en tot cas estigui consensuat per totes les universitats, administracions i sectors professionals, que no representi un cost superior per als alumnes, sinó al contrari, i que no afecti el finançament universitari.

Comparteix

Altres notícies del dia