L'aranès Ton Cónsul obté la mínima per al Mundial

SEGREcom
13-03-2014
  • L'aranès Ton Cónsul obté la mínima per al Mundial

L'aranès Ton Cónsul va tancar la seua segona participació internacional amb la selecció espanyola de patinatge sobre gel aconseguint la mínima per prendre part en el Campionat del Món de la categoria júnior. El patinador del FC Barcelona va aconseguir 41,95 punts -la mínima estava en 40- en el programa llarg de la Challenge Cup disputada a Holanda, en la qual va acabar en cinquena posició. Amb això es rescabalava del mal resultat aconseguit en la jornada anterior, en la qual va ser setè en el programa curt amb només 16 punts, quan en necessitava 20 per classificar-se.

Aquesta mínima té una validesa de dos anys (2014 i 2015) i és el primer requisit per ser al Mundial, al qual arribarà sempre que conquereixi l'any que ve el Campionat d'Espanya de la categoria. "Aquest any no puc perquè les places ja estan atorgades i Espanya només en té una, però per al que ve tinc esperances, ja que serà la meua segona temporada en la categoria", va assenyalar Cónsul, que en l'Estatal disputat fa unes setmanes va ser tercer.

Cónsul, que estudia quart curs d'ESO i resideix des de l'any passat a la residència Blume de Barcelona becat pel Consell Català de l'Esport, podria acudir aquest any a una altra competició internacional a França, on intentaria aconseguir la mínima per al programa curt que se li va escapar en terres holandeses.