Actualitat

L'assassí dels agents rurals: "se me n'ha anat el cap"

[site:current-user:name]
22-01-2017
  • L'assassí dels agents rurals: "se me n'ha anat el cap"
    Peu de foto: 
    Imatge de Facebook

Francesc Xavier Ribes i David Iglesias, dos agents rurals de Lleida, van morir ahir després que un caçador de Vacarisses de 28 anys, Ismael Rodríguez, els disparés al cap quan aquests li van demanar la llicència de l’escopeta en un vedat de caça d’Aspa. El succés va causar commoció i ha obert un debat sobre el permís d’armes.

Un caçador de 28 anys veí de Vacarisses (Vallès Occidental), Ismael Rodríguez Clemente, va acabar ahir amb la vida de dos agents rurals lleidatans a qui va disparar, pel que sembla de forma intencionada, quan aquests efectuaven un control rutinari en un vedat de caça d’Aspa. Les víctimes, Francesc Xavier Ribes Villas, de 43 anys i veí de Lleida, i David Iglesias Díez, de 39 anys i veí d’Alcoletge, volien comprovar si el caçador disposava del permís necessari per utilitzar una escopeta llarga. Després del requeriment, el jove, que no disposava de la llicència, va reaccionar de forma extremament violenta i va disparar al cap dels agents, que van morir a l’acte. Després, es va entregar a la policia.

Ismael Rodríguez Clemente va declarar a última hora d’ahir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i no va poder explicar per què va disparar als dos agents rurals. “No m’explico el que he fet, se me n’ha anat el cap, no recordo res”, va declarar. Així ho va explicar la seua advocada, Montserrat Torres Massot, que va assegurar que el seu client va entrar en estat de xoc quan va ser conscient del que havia fet.

El conseller Jordi Jané ha lamentat "la intencionalitat" amb què ha actuat el caçador, que sí que tenia llicència de tipus D, que permet fer servir un rifle, però no la E, obligatòria per utilitzar l'escopeta Benelli del calibre 12, "d'estructura moderna", amb què ha perpetrat el crim, segons sembla apuntant directament al cap. El responsable d'Interior ha explicat que el caçador ha realitzat tres trets (el màxim que permeten les característiques d'aquesta escopeta). En el passat sí que havia tingut el pertinent permís E, però mai el va renovar i va acabar caducant. L'escopeta, de fet, havia sigut de la seva propietat, però la va vendre.

"És la primera vegada, en els 30 anys d'història que té el cos d'Agents Rurals de Catalunya que ocorre un fet com aquest", ha afegit Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, departament del qual depenen aquests especialistes en la vigilància i cura del medi ambient.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta