Actualitat

L'edifici municipal de Maranyosa és ruïnós i la Paeria el demolirà

SEGREcom
24-12-2014
  • L'edifici municipal de Maranyosa és ruïnós i la Paeria el demolirà

La Paeria demolirà finalment l'edifici municipal del número 12 del carrer Maranyosa, al Centre Històric, els inquilins del qual i l'oficina d'atenció social situada a la planta baixa van ser desallotjats preventivament el passat dia 5. L'informe de la inspecció tècnica efectuada a l'immoble indica que es troba en "estat ruïnós" i en recomana l'enderroc, que l'ajuntament preveu executar just després de les festes nadalenques.

Els veïns continuen reallotjats en altres pisos municipals i els serveis socials es troben ara, provisionalment, al centre cívic de l'Ereta.

"L'edifici no presenta perill de col·lapse", assenyala l'informe, però afegeix que perquè sigui de nou habitable seria necessària "una veritable reconstrucció perquè els danys no són reparables tècnicament per mitjans normals".

El document detalla que la casa "ha patit un assentament a la cantonada sud-est que ha provocat l'aparició de nombroses esquerdes i deformacions a la base" i recorda que ja es va practicar un "apuntalament exterior, que no ha corregit el moviment".

En concret, els tècnics van detectar una ruptura del mur de càrrega a la façana que dóna al carrer Dolors, esquerdes en arcs de llindes i desplaçament del tancament de la paret mitgera, humitats interiors en murs perimetrals i al fals sostre del semisoterrani, fissures i despreniments de l'arrebossat de les façanes i teules descol·locades, entre altres patologies.

Aquest no és l'únic immoble municipal del Barri Antic que serà enderrocat ben aviat. Al de Maranyosa se suma el número 13 del carrer Gairoles, que la Paeria demolirà juntament amb el contigu del número 15, que és de titularitat privada, tal com va publicar aquest diari. Els dos estan buits, abandonats i en estat de degradació.

Tanques antiokupes

La primera tinenta d'alcalde, Marta Camps, va explicar que han decidit posar tanques a l'edifici de Maranyosa per evitar possibles okupacions fins que sigui enderrocat.

La Guàrdia Urbana també revisarà a les nits que no hagi entrat ningú a la casa

Comparteix

Altres notícies del dia