Actualitat

Les capitals de comarca congelen taxes tret de l'aigua i les escombraries

Segre
31-10-2013
  • ple borges
    Peu de foto: 
    Un ple de Les Borges Blanques.

La majoria de les capitals de comarca estan ultimant l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2014 que plantegen en la major part dels casos la congelació dels tributs i taxes, tret de l'aigua i les escombraries que pugen fins a un 6,6%, com és el cas de Tàrrega, Mollerussa o les Borges Blanques. Precisament la capital de les Garrigues va aprovar ahir l'increment d'un 5% el preu de l'aigua i la congelació de la resta dels tributs com l'IBI, l'impost de vehicles i d'Instal·lacions i Obres (ICIO). Respecte a l'augment del preu de l'aigua, significa un increment de 2,86 euros per família al rebut trimestral. El consistori bonificarà al 50% la llicència d'activitat per a comerços amb l'objectiu de fomentar la implantació de noves activitats empresarials.Solsona va aprovar ahir congelar la majoria de les taxes, impostos i preus públics.

El ple va aprovar suprimir la taxa per als residus voluminosos per eradicar-ne l'abandó a la via pública, i el reglament del servei municipal d'abastament d'aigua.

A més, els ajuntaments de Cervera, Tremp, Sort i el Pont de Suert preveuen aprovar en els pròxims dies unes ordenances que suposaran la congelació de les taxes en la majoria dels casos. Gairebé tots estan pendents a més que el ministeri d'Hisenda confirmi les seues sol·licituds per rebaixar els valors del cadastre, la qual cosa suposaria una rebaixa al rebut de l'IBI si no es canvien els tipus impositius. Entre les capitals de comarca que estan en aquesta situació, hi ha Tàrrega, Cervera, la Pobla, el Pont de Suert, Solsona i les Borges Blanques.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta