Actualitat

Les empreses de Lleida reclamen inversió pública

REDACCIÓ
28-04-2017
  • Les empreses de Lleida reclamen inversió pública

La situació econòmica està millorant i així ho avalen organismes internacionals com per exemple el Fons Monetari, però “seria bo que les empreses públiques i les administracions públiques invertissin” perquè aquesta dinàmica no es trenqui. Així ho va afirmar ahir el president de la Trobada al Pirineu, Vicens Voltes, que va remarcar que, quan les empreses incrementen vendes, creen ocupació i inverteixen, i va fer una crida perquè l’administració contribueixi amb inversions a ajudar a reduir l’elevat nivell d’atur. Entre els sectors que estan registrant més bons resultats a Lleida, va apuntar les empreses exportadores i el turisme.

En la construcció, va dir, hi ha dos realitats diferents: mentre que les firmes centrades en l’obra pública travessen una situació que va qualificar de “complicada”, el sector immobiliari repunta, encara que a nivells inferiors, per exemple, a Barcelona. El sector comercial afronta el futur amb optimisme i valora que la campanya turística, en especial a les zones pròximes a les estacions d’esquí durant aquest hivern, ha beneficiat el territori, segons la secretària de la Federació de Comerç (Fecom), Maria Rosa Armengol.

Així ho van explicar ahir al presentar la 28a edició de la Trobada al Pirineu, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny a la Seu d’Urgell sota el títol Estratègies per a un marc canviant, amb referència als canvis tant polítics com econòmics i socials que es produeixen “a un ritme vertiginós”. El ventall de ponents és molt variat, des dels empresaris Jaume Saltó o Jaume Pont al president del Barça, Josep Maria Bartomeu.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta