Actualitat

Li decomissen el cotxe a l'agafar-lo 4 cops sense carnet

SEGREcom
19-04-2014
  • Li decomissen el cotxe a l'agafar-lo 4 cops sense carnet

El Codi Penal permet des de fa dos anys que en els delictes contra la seguretat viària la justícia pugui decomissar el vehi-cle amb què s'ha comès el delicte. En aquest cas, el jutjat penal número 2 de Lleida va ordenar el "decomís definitiu del vehicle del qual és titular l'acusat, un Hyundai Coupe".
La sentència destaca que l'acusat "ja ha estat condemnat en tres ocasions per aquest delicte". Tanmateix, el lletrat de l'acusat va recórrer la sentència davant de l'Audiència de Lleida al·legant que la conducció sense carnet no suposava cap risc.
El tribunal considera que "l'obligació d'obtenir un permís per poder conduir un vehicle imposada per la normativa administrativa no és un caprici del legislador, sinó que parteix de la constatació que conduir és una activitat perillosa que genera riscos". El decomís del vehicle suposa la pèrdua de la propietat del cotxe i, per tant, que aquest se subhastarà. Es tracta de la segona ocasió en la qual la justícia decomissa el vehicle d'un condemnat per un delicte de seguretat viària. L'any passat, el jutjat de guàrdia va decomissar la motocicleta a un acusat que va ser sorprès circulant a 192 quilòmetres per hora a la N-240 als Magraners i unes hores després va tornar a ser detectat a 186 quilòmetres per hora a la mateixa carretera. En aquell cas, un radar dels Mossos d'Esquadra va detectar l'acusat a primera hora del matí quan circulava a 192 quilòmetres per hora a l'altura del quilòmetre 85 de la N-240 en direcció a Tarragona en un tram on la velocitat màxima permesa és de 90. Els agents van intentar donar-li l'alto però no ho van aconseguir. Però unes hores després, al voltant de la una del migdia, el mateix motorista va ser sorprès en direcció contrària. En aquesta ocasió anava a 186 quilòmetres per hora. Va ser condemnat a 6 mesos de presó i no podrà conduir durant 2 anys.

antecedent

L'any passat, un jutge va decomissar una moto a un jove sorprès a 192 per hora 2 vegades en un dia

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta