Actualitat

Lleida acollirà al setembre la seua primera cursa Iron Man

SEGREcom
19-02-2015
  • Lleida acollirà al setembre la seua primera cursa Iron Man

La capital del Segrià acollirà per primera vegada el pròxim mes de setembre una prova d'Iron Man, la prova més exigent del triatló que consta de 3,8 km de natació, 180 km de ciclisme i 42,2 km de cursa a peu (marató). De fet, el 2015 serà l'any del triatló a la ciutat, ja que les quatre distàncies canòniques d'aquesta disciplina tindran protagonisme repartides en dos caps de setmana, dos a la primavera i dos a la tardor.

Tot es deu a l'èxit que va tenir l'any passat el primer Half Lleida Gimenells, organitzat per l'Associació Esportiva Ekke i liderat pel doble bronze olímpic lleidatà en ciclisme, Sergi Escobar, ara dedicat als triatlons.

Les dos primeres proves triatlètiques arribaran el cap de setmana del 23 i 24 de maig quan es disputaran les modalitats esprint i Half Iron Man. La d'esprint consta de 750 metres de natació, 20 km de bicicleta i 5 km de cursa a peu. L'altra prova, la half, es compon de 1.900 metres de natació, 90 km de bicicleta i una mitja marató (21,097 km).

Aquestes dos són les que ja es van fer per primera vegada l'any passat amb gran èxit de participació ja que es van assolir els 350 atletes.

Però les grans novetats d'aquest any arribaran el cap de setmana dels dies 19 i 20 de setembre. El primer dia es disputarà un triatló olímpic (1.500 metres de natació, 40 km amb bicicleta i 10 km de carrera a peu) i el segon la gran atracció d'aquest any que serà el primer Iron Man a la demarcació de Lleida, és a dir 3.800 metres nadant, 180 km en bicicleta i una marató.

Aquesta dura prova, que tindrà el nom comercial d'Ilerman, es disputarà a l'espai 2 Llacs de Gimenells pel que fa a la natació, mentre que el tram de ciclisme discorrerà per un circuit de 30 km a què els atletes donaran més de 5 voltes per acabar davant l'Ekke on s'iniciarà la marató.

Comparteix

Altres notícies del dia