Actualitat

Lleida dóna suport a la candidatura per als Jocs del 2026 si rep inversions

Segre
18-10-2013
  • Ajuntament de Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va anunciar dijous que es manté la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineu, però va fer saber tant als presidents de les federacions d'esports d'hivern com als alcaldes del Pirineu que no hi ha consens polític en el consistori barceloní per al 2022 i els va transmetre les males sensacions que li van donar des del COI. Per això, Trias aposta per plantejar la candidatura el 2026.

Els representants polítics lleidatans presents ahir en la reunió del consell territorial van reaccionar amb satisfacció al fet que es mantingui el projecte olímpic, sigui el 2022 que és l'opció preferida o el 2026, sempre que això repercuteixi en inversions per a tot el territori i no només Barcelona.

"Li he manifestat a Trias que a la Diputació de Lleida vam prendre un acord unànime de suport i adhesió a la candidatura. I si no és convenient presentar-se el 2022, doncs que sigui el 2026", va assenyalar el president de la Diputació, Joan Reñé. Va explicar que, "més enllà de tindre subseus o no, si Lleida entra directament en la candidatura, volem que se'n beneficiï indirectament. Per exemple, que tornin a funcionar les setmanes blanques dels escolars, que s'inverteixi en infraestructures a les estacions del nostre Pirineu i que s'ajudi més els nostres esportistes d'hivern".

Per la seua part, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va reiterar com en anteriors ocasions que el projecte olímpic "ha de tindre una visió integral i integradora de tot el Pirineu perquè es tracta d'un projecte de país". Per Ros, "la marca Barcelona ajuda a crear la marca Pirineu".

Juntament amb Reñé i Ros també van intervindre en la sessió del consell territorial de Barcelona-Pirineu els alcaldes de Tremp (Víctor Orrit), la Seu d'Urgell (Albert Batalla) i el síndic d'Aran (Carles Barrera).

Víctor Orrit, que va ser qui va obrir el torn de paraula, va assenyalar que "el suport és unànime i estem centrats principalment en el 2022", per posar un especial èmfasi en el fet que "és una gran oportunitat que té el Pirineu perquè es faci un esforç. No és tant que vagin els Jocs a Lleida, sinó que hi hagi inversions a nivell esportiu i d'infraestructures. És un projecte de país".

Per la seua part, Albert Batalla va destacar que la "principal conclusió és que l'aposta olímpica continua. L'opinió majoritària del Pirineu és que seria millor el 2022 que el 2026, però l'important és que continuï el treball iniciat perquè queda molt per fer. Per a Barcelona és una oportunitat més d'acollir un gran esdeveniment mundial, però per al Pirineu és una oportunitat única".

El síndic d'Aran, Carles Barrera, va advocar per "una aposta perquè Catalunya sigui una potència en esports d'hivern, per això cal invertir-hi i que en surti beneficiat tot el Pirineu". Barrera, tal com ja va informar aquest diari, mantindrà en els pròxims dies reunions amb els alcaldes aranesos per plantejar-se quina postura adopten davant de la candidatura en funció que no s'oblidi la Val.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta