Actualitat
Lleida es posa la gorra
"Que et recuperis superaviat", "Molta sort", "Pau, cura't i molt carinyo". Aquestes eren algunes de les frases que podien llegir-se ahir al Bosc de les Gorres dels Desitjos instal·lat al claustre de la Seu Vella. Els arbres de paper eren plens de gorres amb desitjos dels alumnes de diferents escoles de la ciutat i municipis de l'entorn solidaritzant-se amb els nens que pateixen càncer. Altres, com Iolanda Esteve, els escrivien in situ: "Que tots els nens malalts es curin", va desitjar. Era una de les activitats que formaven part de la segona edició a Lleida de la campanya Posa't la gorra, organitzada ahir al monument més emblemàtic de la ciutat per l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics (Afanoc) amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels nens malalts de càncer i les seues famílies.
Aquesta era només una de les propostes, ja que la gran festa infantil, plena de famílies, va comptar amb propostes de tota índole que anaven des de tallers de maquillatge, jocs de circ, fusta o psicomotricitat fins a espais per conèixer els serveis de seguretat de la ciutat com la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra o els Bombers.
De fet, els petits gaudien de valent pujant als seus vehicles. La gorra d'aquest any (emblema del certamen) estava dissenyada per Custo i servia d'entrada.
La delegada d'Afanoc a Lleida, Maite Montañés, va explicar que la recaptació d'ahir (la xifra de la qual es coneixerà en els pròxims dies) es destinarà a la Casa dels Xuclis de Barcelona, així com a adequar les instal·lacions hospitalàries per a tractaments ambulatoris. Montañés va explicar que, des de la seua construcció fa tres anys, la Casa dels Xuclis ha ajudat 550 famílies, bona part d'elles de Lleida. A més, el 2014 va atendre 1.900 famílies en altres àmbits, com l'atenció psicològica.
En aquest sentit, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va destacar que un monument que vol ser patrimoni de la humanitat com la Seu Vella "s'ha omplert d'humanitat i solidaritat". En aquest aspecte, va reconèixer el treball d'Afanoc i la importància que les famílies "puguin ser ateses i puguin destinar-se diners a la investigació". Així mateix, va remarcar la importància que "els malalts rebin l'afecte dels qui els envolten".
En la mateixa línia, el president de la Diputació, Joan Reñé, va posar èmfasi que "és imprescindible que més enllà de l'atenció mèdica pugui garantir-se el suport a l'entorn familiar", amb referència a la tasca de la Casa dels Xuclis.
suport
El suport a la investigació i a les famílies de nens amb càncer, una gran ajuda per encarar la situació