Actualitat

Lleida, escenari de dotze rodatges durant l'últim any

SEGREcom
30-07-2014
  • Lleida, escenari de dotze rodatges durant l'últim any

La ciutat de Lleida ha acollit l'últim any una dotzena de rodatges entre projectes televisius o cinematogràfics i publicitaris. El de més envergadura, sense cap mena de dubte, el de Segon Origen, dirigit pel lleidatà Carles Porta, que actualment es troba en procés de postproducció a Londres. Així ho va explicar ahir la tinenta d'alcalde de la Paeria i regidora de Cultura, Montse Parra, moments abans de la presentació a la seu de la regidoria de Cultura de Catalunya Film Commission, a càrrec de la seua responsable, Carlota Guerrero.

Aquest és l'òrgan que la Generalitat posa a disposició del sector audiovisual per promoure i facilitar els rodatges a tot Catalunya i estimular la indústria cinematogràfica i audiovisual del país. La majoria dels rodatges duts a terme a Lleida en els últims mesos corresponen a projectes cinematogràfics, encara que també se'n van rodar alguns de publicitaris, la majoria d'automòbils. En aquest sentit, Parra va explicar que els escenaris més sol·licitats de la ciutat són "el pont de Príncep de Viana, algunes rotondes, la Seu Vella o barris nous com Pardinyes". Aquesta activitat pot suposar una font d'ingressos per a la Paeria, ja que existeixen ordenances municipals que regulen que l'ocupació de la via pública suposa una taxa de 374,40 euros per dia, a més de les despeses de Guàrdia Urbana si es requereix talls de trànsit.

Tanmateix, Parra va aclarir que tan sols es cobren als rodatges amb finalitats comercials, com la publicitat, per exemple. Per la seua part, la presentació de Catalunya Film Comission va reunir una quinzena de representants d'ajuntaments, consells comarcals, productors i del Magical. A ells els va exposar la seua funció com a "pont" per trobar localitzacions i recursos i "finestra" per a municipis inscrits en la Film Commission. L'entitat acaba de renovar el seu web, que inclou més de 1.000 espais en 196 municipis, bcncatfilmcommission.com, amb la qual cosa la visibilitat que té és internacional.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?