Actualitat

Lleida menjarà aquesta Pasqua 180.000 unitats de mones

GEORGINA TIRADO
12-04-2017
  • Lleida menjarà aquesta Pasqua 180.000 unitats de mones

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida va oferir ahir una masterclass per a l’elaboració de mones de Pasqua solidàries al menjador de l’alberg municipal, a la qual van assistir una desena de representants socials i polítics de la ciutat guiats pel professor de rebosteria Manel Serra. Entre els alumnes, van acudir la directora de l’IEI, Montse Macià, la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, i el president de PIMEC, Jaume Saltó, que van participar en tot el procés d’elaboració i decoració d’una dotzena de mones de fruita, a partir de les quals sortiran un centenar de porcions que se serviran dilluns de Pasqua al menjador de l’alberg municipal de la ciutat.

El president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs, va explicar que la campanya de mones de Pasqua d’aquest any serà excel·lent i que es vendran unes 180.000 unitats a la demarcació de Lleida. Segons Llaràs, “el 60% de les mones que es venen són de nata i trufa; el 38%, de fruita, i el 2% correspon a altres varietats, com les de mantega o combinacions de xocolate”. La previsió de vendes de mones d’aquest any és positiva en gran manera pel turisme que visita la demarcació de Lleida aquesta Setmana Santa, “principalment a la zona del Pirineu. A més, les prediccions meteorològiques auguren bon temps per a aquestes dates”, va afegir Llaràs.

Els preus de les mones de Pasqua es mantindran respecte a l’any passat i les de fleca rondaran entre els vint i els trenta euros el quilo.

Notícies relacionades: 
Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...