Actualitat

Lleidatans solidaris creuaran el desert

SEGREcom
02-04-2015
  • Lleidatans solidaris creuaran el desert

Combinar la seua passió per l'atletisme amb una causa solidària. Aquesta és la raó que porta tres atletes del Sícoris Club a participar en la Marathon des Sables, una cursa per etapes que creua el Sàhara marroquí i que començarà diumenge. Aleix Bollo, Manel Mullor i Josep Llevadot participen per primera vegada en aquesta dura prova i, alhora, donen el seu suport a la Federació d'Associacions de Mucopolisacaridosi i síndromes relacionades (MPS), que engloben persones que pateixen una sèrie de malalties minoritàries. L'equip lleidatà recaptarà, amb la iniciativa, fons per a aquesta associació.

"Tinc dos nebodes afectades i volíem aprofitar la presència en aquesta carrera per donar a conèixer aquestes associacions. Ho vaig proposar als meus companys i van acceptar encantats", explica Josep Llevadot.

Ramon Falip, vocal de l'associació MPS, explica que "al ser malalties minoritàries només els que les patim estem al corrent que existeixen. L'associació agrupa set malalties diferents i té uns 900 socis, dels quals una mica més de 200 són famílies afectades", afegeix Ramon, pare de dos filles afectades. "Com el seu només hi ha nou casos a Espanya."

El pressupost de la participació en la prova supera els 14.000 euros, que sufraguen amb l'aportació de patrocinadors que, alhora, també fan una aportació econòmica a l'associació.

La cursa compleix la 30 edició i compta amb uns 1.400 participants de 55 països. "Som l'únic equip espanyol que corre per una causa solidària", explica Manel que, juntament amb els seus companys, parteixen avui cap al Marroc. La prova, d'uns 260 quilòmetres en 6 etapes, dura del 5 a l'11 i la tornada a Lleida està prevista per al dia 13.

Comparteix

Altres notícies del dia