Actualitat

Lluís Pagès i Joan Llort, Creu de Sant Jordi 2014

lleida.com
02-04-2014
  • Lluís Pagès i Joan Llort, Creu de Sant Jordi 2014

L’editor Lluís Pagès Magirot, director de Pagès editors i Editorial Milenio, ha estat avui guardonat amb una Creu de Sant Jordi.

El Govern de Catalunya ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 persones i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
Un d’aquests guardonats ha estat l’editor Lluís Pagès que l’any 1990 va crear Pagès edtors i sis anys després (l’any 1996) Editorial Milenio.

Pagès editors va néixer per a publicar llibres en llengua catalana i en aquests anys de vida ja ha publicat al voltant de mil títols, els quals constitueixen un fons important de catàleg editorial. Les col·leccions i les línies editorials són diverses i han evolucionat amb el pas dels anys. La voluntat del seu director, Lluís Pagès, ha estat sempre la mateixa, fer un treball seriós, de rigor i una aposta clara per la qualitat, tant pel que fa als continguts com en les formes. Així, les col·leccions de Pagès editors estan dirigides per professionals de cada àmbit d’estudi (historiadors, filòsofs, filòlegs, tècnics, etc.). Pel que fa a Editorial Milenio, des de la seva fundació ha editat més de 500 obres que s’organitzen en vint col·leccions. Les obres d’història, assaig, narrativa, filosofia, llibre pràctic i de gran format constitueixen un important fons editorial.

D'altra banda, també s'ha guardonat a Joan Llort, rector els últims 45 anys de les parròquies de l'Espluga Calba, els Omellons i els Omells de Na Gaia, que va donar feina en el seu moment a 80 persones i va contribuir a frenar el despoblament de la zona.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta