Actualitat

Localitzen l'antiga església romànica del s. XII d'Alcarràs

redacció
21-08-2015
  • Localitzen l'antiga església romànica del s. XII d'Alcarràs

El treball de 24 joves que han participat en un camp internacional a Alcarràs a l'antiga església de Santa Maria ha permès localitzar les restes d'un temple romànic del qual no es tenia indicis. Fins a la data únicament hi havia constància de la planta del temple gòtic, però les excavacions arqueològiques, portades a terme entre els dies 27 de juliol i 6 d'agost, han deixat al descobert els fonaments de l'absis semicircular, en els quals s'han trobat ossos.

Segurament, eren allà perquè prèviament s'hi hauria construït un cementiri, ja sigui pels primers cristians assentats a Alcarràs durant la conquesta o pels islàmics en el període anterior. L'església, la pedra de la qual probablement va ser reaprofitada durant l'ampliació gòtica, dataria de la segona meitat del segle XII. L'objectiu ara és organitzar noves campanyes d'excavacions amb les quals poder datar aquest primer cementiri i conèixer les mesures del temple romànic.

El camp de treball, organitzat per l'ajuntament i la Fundació Josep Carol, estaven centrats també a excavar una sepultura situada en una de les capelles de l'església gòtica, localitzada en una primera intervenció l'any 2007 i integrada al Centre d'Interpretació El Fossar. Els joves han pogut treballar en dos sepulcres, que ara seran estudiats per definir el sexe i la data de les dos persones enterrades, així com el moment de construcció de la capella.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta